Revijalnom utakmicom ekipe Općine Centar i učenika Osnovne škole „Hasan Kikić“ otvorena je obnovljena fiskulturna sala u ovoj školi za čiju rekonstrukciju je iz budžeta ove lokalne zajednice izdvojeno 40.000 maraka.

Ekipu Općine Centar činili su načelnik Srđan Mandić, dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Marijana Podrug Arapović i vijećnici Belma Kapo, Samir Fazlić, Alen Girt, Dženan Mulić i Hidajet Porić, a ekipu škole „Hasan Kikić“ činili su učenici devetih razreda.

Iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, Općina Centar Sarajevo, godinama iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uslova rada obrazovnih ustanova.

Direktor škole Almir Pleh se u ime roditelja, učenika, uposlenika škole i u lično ime zahvalio načelniku Mandiću i Općini Centar na sveukupnoj podršci koju pružaju ovoj školskoj ustanovi.

-Moram zaista posebnu zahvalnost iskazati načelniku Mandiću na podršci koju pruža našoj školi. Odazvao se na svaki naš zahtjev i imao sluha za sve naše potrebe, kazao je Pleh.

Načelnik Mandić izrazio je zadovoljstvo zbog okončanja radova na rekonstrukciji fiskulturne sale.

-Prije pola godine kada sam bio u posjeti ovoj školi sala je bila potpuno neuslovna. U skladu sa mogućnostima nastojimo odgovoriti na zahtjeve škola, jer investiranje u obrazovni proces je najbolja investicija, a naše zadovoljstvo je kada smo u prilici da pomognemo, poručio je Mandić.

Općina Centar u ovoj godini sufinansirala je i izgradnju ravnog krova na objektu OŠ „Hasan Kikić“ u iznosu od 10.254 maraka u okviru projekta „Zeleni krovovi Sarajeva – održivi prostor tokom pandemijskih situacija“.

Unazad pet godina, Općina Centar je za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uslova rada u ovoj školi izdvojila 130.000 KM.